Feestelijke Seizoenen in Tilburg


Proef de Magie van de Seizoenen

 

Staan uw wensen er niet tussen?

Oud en Nieuw Tilburg

Nieuwjaar Tilburg

Valentijnsdag ideeën Tilburg

Pasen Tilburg

Koningsdag Tilburg

Bevrijdingsdag Tilburg

Vaderdag Tilburg

Moederdag Tilburg

Pinksteren Tilburg

Hemelvaartsdag Tilburg

Zomerfeest Tilburg

Winterfeest Tilburg

Sint Maarten Tilburg

Sinterklaas Tilburg

Kerst Tilburg

1. Oud en Nieuw – Wanneer de klok middernacht slaat op Oudejaarsavond, ondergaat Tilburg een transformatie tot een magische wereld vol vuurwerk en festiviteiten. De straten worden verlicht door weerspiegelingen van kleurrijke lichten terwijl mensen elkaar begroeten met gelukwensen. Welkom het nieuwe jaar met een toost van champagne en smul van heerlijke oliebollen terwijl de nachtelijke hemel oplicht.

2. Nieuwjaarsborrel – Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodigt u iedereen uit om een verfrissende nieuwjaarswandeling te maken door de straten of het nabijgelegen bos. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan een lokaal café’ voor een traditionele Nieuwjaarsborrel en erwtensoep om de kou te verdrijven.

3. Valentijnsdag staat synoniem voor romantiek, en op deze dag wordt deze romantische sfeer nog verder versterkt. Ervaar een romantische boottocht in de omgeving, geniet van een intiem diner bij kaarslicht in een knus restaurant en sluit de avond af met een wandeling langs de verlichte straten.

4. Pasen brengt een vleugje lente in de lucht. De kinderen gaan op eierspeurtocht in de tuinen, terwijl families samenkomen voor brunches, gourmetten en diners met seizoensgebonden lekkernijen zoals lamsvlees en gevulde eieren.

5. Koningsdag – Oranje is de kleur van de dag op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Alle straten veranderen in een zee van oranje, met straatmarkten, livemuziek en feestelijke parades. Verwen uzelf met traditionele oranje hapjes en bitterballen terwijl u de festiviteiten bijwoont.

6. Op 5 mei herdenken wij de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Met Bevrijdingsdag zijn er concerten en evenementen, en mensen dragen rood-wit-blauwe kleding en vlaggen om hun vrijheid te vieren. Ervaar de vrijheid met een high tea picknick of een barbecue met vrienden en familie.

7. Vaders worden op de derde zondag in juni verwend met ontbijt op bed, luxe diners en speciale cadeaus op Vaderdag. Een goed glas bier of wijn is vaak een favoriete manier uw vader te eren.

8. Moeders verdienen de koninklijke behandeling op Moederdag. Trakteer uw moeder op een heerlijke high tea in een historisch theehuis of verwen haar met een bezoek aan een van de vele uitjes in de regio.

GerookteZalm
RodeBiet
Salades bestellen 190×190
9. De stad wordt vervuld van vreugde en gemeenschapsgevoel met Pinksteren. Vaak organiseren kerken speciale diensten en kun je kleurrijke optochten en markten vinden tijdens Pinksteren, waar je ambachtelijke lekkernijen kunt proeven.

10. Hemelvaartsdag, veertig dagen na Pasen, biedt u de kans om te genieten van een vrije dag. Ga fietsen in het park, maak een wandeling of ontdek de culinaire schatten in de regio.

11. Laat de zomer tot zijn recht komen met straatfeesten, openluchtconcerten en culturele festivals. Ervaar de wereldse smaken bij foodtrucks en markten verspreid in de regio van Tilburg.

12. Winterfeest Tilburg – Wanneer de dagen korter worden en de buurt wordt bedekt met een laagje sneeuw, komt de magie van de winter tot leven. Ga schaatsen op de ijsbanen, warm jezelf op met een kop hete chocolademelk en kijk uit naar de gezellige kerstmarkten.

13. Op 11 november vieren kinderen Sint Maarten door langs de deuren te gaan met lantaarns en liedjes te zingen in ruil voor snoep. Lampionoptochten zijn ook traditioneel op deze dag.

14. Tilburg tijdens Sinterklaas! Op 5 december brengt de goedheiligman cadeautjes voor kinderen. Laat je verrassen door kruidnoten, chocoladeletters en speculaas terwijl je de vrolijke festiviteiten viert. Als je van lekker eten houdt, zijn onze gourmetschotels de ideale keuze voor een geslaagde avond thuis op 5 december.

15. Wil je kerst catering bestellen? Geniet van een feestelijk kerstdiner, kerstbuffet of gourmet, en trakteer uzelf op kant-en-klare catering die bij u thuis en op het werk wordt bezorgd. en laat de betovering van Kerstmis op je inwerken terwijl je geniet van glühwein.

In uw regio is elke feestdag een kans om de unieke cultuur en gastronomie van de stad te ervaren. Dus kom en vier met ons mee, waar elk moment een heerlijke herinnering kan worden!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.